06.02.2017
Jan Hrabal

Dynamo reprezentují mládežníci na turnajích

PARDUBICE — Extraligové soutěže hlásí v tomto týdnu přestávky. Tipsport extraliga se rozehraje příští týden ve středu, kdy Dynamo hostí Piráty Chomutov. Také mládežnická klání mají pauzy, a to proto, že se na turnaje rozjely jednotlivé reprezentace. Nechybějí v nich ani pardubičtí mladíci.

Český národní tým do 19 let: Milan Klouček

V současnosti nejstarší mládežnická reprezentace se sešla v Třemošné u Plzně, na srazu nechybí pardubický brankář Milan Klouček. Národní tým do 19 let čeká turnaj ve švýcarském Zuchwilu, kde se v úterý utká s Finskem, ve středu se Švédskem, ve čtvrtek s Německem a v pátek s pořádající reprezentací.

Milan Klouček odchytal v této sezoně nejvíce utkání za juniorku Dynama, s úspěšností 92 procent patří k nejlepším brankářům DHL extraligy juniorů, průměrně obdržel 2,4 branky na zápas. V Tipsport extralize nasbíral 101 minut, nově má vyřízené střídavé starty v prvoligovém Prostějově.

Český národní tým do 18 let: Martin Kaut a Filip Zadina

Rovnou dva hokejisty Dynama povolali trenéři do národního týmu do 18 let, ten se sešel během víkendu ve Slaném, aby potrénoval před nadcházejícím turnajem pěti zemí ve švédském Sundsvallu. V útoku si zahrají parťáci Martin Kaut a Filip Zadina. I je čeká porce pěti utkání v pěti dnech, postupně se ve středu utkají se Švédskem, ve čtvrtek s Finskem a v pátek se Spojenými státy americkými. V sobotu mají volný zápasový den před nedělním duelem s Ruskem.

Martin Kaut nastoupil v 21 utkáních Tipsport extraligy, připsal si v nich jednu asistenci. V juniorském mužstvu skóroval dvakrát ve 20 zápasech, navíc nasbíral 12 nahrávek. Filip Zadina vstřelil svou první extraligovou branku v nedávném utkání v Litvínově, navíc se může pochlubit asistencí. Za první mužstvo Dynama odehrál rovněž 21 utkání. Za pardubickou juniorku nastoupil osmnáctkrát s bilancí sedmi gólů a osmi asistencí.

Český národní tým do 17 let: náhradníkem Tomáš Vlk

Turnaj pěti národů české reprezentace do 17 let hostí Brno a Přerov. Kdyby se Matěj Blümel nedával do kupy po náročném zranění, s vysokou pravděpodobností by jej pozvánka neminula. Na telefonu čeká na případné dodatečné povolání brankář Tomáš Vlk, jenž je mezi náhradníky. Pardubický odchovanec je oporou starších dorostenců, kteří po 42 kolech vedou se ziskem 87 bodů NOEN extraligu staršího dorostu s úctyhodným skóre 204:117. Ze 23 utkání, do kterých Tomáš Vlk nastoupil, jich Dynamo 19 vyhrálo při jeho úspěšností zákroků 91,88 % a průměru 2,27 obdržené branky na zápas. Tomáš Vlk nastoupil i za juniorské mužstvo, v něm se může pochlubit úspěšností 89,58 % a průměru 2,46.

Český národní tým do 16 let: náhradníky Filip Koffer a Tomáš Zeman

Reprezentanti do 16 let se v pondělí sjíždí do Slaného, odkud jej čeká odjezd na turnaj čtyř zemí v Rusku. K dispozici jsou i pardubičtí útočníci Filip Koffer a Tomáš Zeman. Prvně jmenovaný nasbíral 28 kanadských bodů (7+21) v 21 utkání za starší dorostence, v mladší kategorii 38 (15+23) v 27 zápasech. Jeho kolega odehrál za starší dorost 11 utkání, v nich třikrát skóroval a přidal pět nahrávek, v mladším je jeho bilance početnější – 19+23 ve 27 zápasech.