7.1.2017
Michal Kuba, Jan Hrabal

Starší dorostenci vezou cenné dva body z Brna

BRNO — I v novém roce mají starší dorostenci parádní fazonu, Dynamo vyhrálo na ledě silného Brna 2:1 v prodloužení. Podle domácího kouče byly Pardubice dosud nejsilnějším soupeřem, se kterým se jeho tým utkal. Východočeši vedli pod Špilberkem po Pochobradského gólu, v prodloužení vsítil rozdílovou branku Ondřej Matýs v přesilovce, když se trefil popětadvacáté v sezoně.

NOEN extraliga staršího dorostu, 34. kolo, sobota 7.1.2017, DRFG Arena

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

1:2p
0:1, 1:0, 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 27:47 Svoboda (Střondala, Plášek) – 5:20 Pochobradský (Chára), 61:35 Matýs (Žouželka). Rozhodčí: Ondráček – Horký, Rampír. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Kometa Brno: Holík – Krejčí II, Věžník, Jurnečka, Kowalczyk, Mlčák, Vašíček, Gloz – Süss, Svoboda, Minárik, Střondala, Krejčí I, Matula, Novák, Frydrych, Zajíček, Kunc, Plášek, Kadlic.
Dynamo Pardubice: Vlk – Dubovčí, Leder, Oliva, Žouželka, Rudy, Sýkora, Javůrek – Pochobradský, Zeman, Kostka, Chára, Koffer, Černý, Bucek, Matys, Rozlílek.

Komentář

Brňané vstoupili do utkání aktivně a hned v první minutě si zahráli přesilovku. Hostující brankář Tomáš Vlk si dokázal poradit s pokusem Mlčáka, který před brankou dostal přesnou přihrávku od Pláška. Do další šance se dostal domácí Kowalczyk, ale ani ten nedokázal skórovat. V šesté minutě se ale radovali hosté. Chára nejprve netrefil puk před odkrytou brankou, jenže záhy našel na druhém kruhu volného Michala Pochobradského, který i díky odrazu od horní tyče otevřel skóre zápasu – 0:1.

Kometa nic nevzdala a přidala na tlaku. Do šance se postupně dostal Střondala, Plášek nebo Svoboda, nicméně nikomu z nich se nepodařilo v prvním dějství skórovat.

Domácí přečkali v úvodu prostřední části přesilovku hostů bez větší námahy, puk byl velkou část početní převahy mimo pásmo Brna. Krátce po návratu vyloučeného Mlčáka se podařilo Kometě vyrovnat. Špatnou rozehrávku brankáře Vlka vystihl Plášek a nahrál mezi kruhy Střondalovi. Jeho pokus dokázal pardubický gólman zastavit, na dorážku Matěje Svobody už ale nestačil – 1:1!

Domácí nadále dělali hráčům Pardubic problémy a Vlk musel hasit celou řadu šancí domácích.

Na druhé straně Martin Holík měl méně práce. Musel ale hasit dvě velké šance hostujícího Matyse a tři sekundy před koncem druhé části zlikvidoval brejk Jiřího Bucka.

Poslední dějství načali domácí dvěma dobrými šancemi, Vlka ale nepřekonal Svoboda, ani Střondala. Matěj Svoboda se dral v polovině dějství do další šance, ale byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. To ale brněnský útočník neproměnil, Vlk se nenechal vymíchat.

Šanci jít do vedení měli Pardubice sedm minut před koncem třetiny, když byl vyloučen Minárik. Jenže na Holíka nešla žádná střela a tak se skóre nezměnilo. Rozhodnout mohl krátce před třetí sirénou Plášek, jeho brejk ale Svoboda vychytal. Následovalo tak prodloužení.

V něm se domácí už chystali do útoku, když rozhodčí odpískal faul. Následovala tedy přesilovka hostů, kterou krátce po buly proměnil střelou z kruhu Ondřej Matýs – 1:2.

Ohlasy po utkání

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): „Pardubice byly zatím nejlepší soupeř v sezóně, kterého jsme potkali. Viděli jsme parádní hokej. Za bod jsme rádi, nicméně si myslím, že od druhé třetiny jsme byli lepší. Stále nám chybí efektivita v zakončení. V prodloužení jsme bohužel prohráli, ale s rozhodnutím sudího úplně nesouhlasím. Je to ale jejich práce, oni ten faul asi viděli.“

Milan Kusý (HC Dynamo Pardubice): „První třetinu jsme odehráli nejlépe. Potom kluci odstoupili od hry, kterou jsem od nich očekával. Začali jsme tahat za kratší konce. Řešení našich situací se mi nelíbilo po technické stránce. Kluci bylo rozklepaní. Máme dva body, je to sice výhra, ale znám i lepší zápasy.“