01.12.2016
Jan Hrabal

Opustil nás pan Florián Střída

PARDUBICE — Nejen hokejový klub Dynamo Pardubice zasáhla smutná zpráva. Ve věku nedožitých 83 let zemřel pan Florián Střída, bývalý úspěšný hráč a trenér našeho klubu. Celý klub vyjadřuje hlubokou soustrast všem pozůstalým.

„Tato smutná informace nás všechny výrazně zasáhla. Pan Florián Střída odvedl pro náš klub mnoho cenné práce, byl úspěšným hráčem i trenérem. Jeho metodické poznatky byly pro nás vždy cenné a podnětné. Památku pana Floriána Střídy uctíme minutou ticha před začátkem pátečního extraligového utkání,“ uvedl generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Florián Střída přišel na pardubický led ze Sokola Těšetice před Duklu Olomouc a Hradec Králové v roce 1958. Za deset sezon – do roku 1969 – oblékl dres s číslem 2 ve 425 utkáních. V roce 1973 se stal trenérem prvního mužstva. Hrál také za německý Lansberg a EV Kaufbeuren, kde se stal i úspěšným trenérem. Jeho působení v Kaufbeurenu ocenili místní občané titulem trenéra století. Vedl rovněž československou reprezentaci do osmnácti let. Na pardubickou lavičku postavil také v roce 1995 s Josefem Palečkem, aby mužstvu pomohl v době, kdy se mu nedařilo.