16.05.2015
Jan Hrabal

Rekordní nadační běh pomohl dětskému domovu

PARDUBICE — Třetí ročník Nadačního běhu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, který se konal v sobotu 16. května 2015 dopoledne, byl průlomový. Na tratě dvou závodů se vydalo dohromady na tři sta závodníků. Dohromady se podařilo vybrat 24 850 korun na podporu Dětského domova Pardubice, pro něhož byl nadační běh určen.

Krásné takřka letní počasí přilákalo do Lanového centra Pardubice rekordní počet účastníků. Zhruba padesátka dětí se proběhla od 10.00 hodin dopoledne po trati o délce 1100 m, tento závod odstartoval ředitelka Dětského domova Pardubice Zdeňka Hrubešová. „Byla jsem velmi mile potěšena, kolik účastníků dorazilo. Máme obrovskou radost a děkujeme hokejovému klubu, který nám dlouhodobě pomáhá, za uspořádání této prospěšné akce,“ řekla.

Třetí ročník Nadačního běhu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice uspořádal klub poprvé na jaře a v dopoledním termínu. Navíc perfektně vyšlo počasí. „Mohu slíbit, že získané finanční prostředky využijeme zodpovědně pro aktivity našich dětí, které se nadačního běhu také zúčastnily,“ doplnila. Všechny děti, které se úspěšně popraly s více než kilometrovou tratí, obdržely medaile a pět nejlepších v jednotlivých kategoriích věcné ceny včetně klubové čepice.

Poprvé se nadačního běhu v rámci letní přípravy zúčastnili také hokejisté A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Nejrychleji proběhli takřka pětikilometrovou tratí obránce Jan Zdráhal a útočník Daniel Voženílek.

„Nadační běh jsme rádi zakomponovali do našich tréninkových plánů v přípravě na novou sezonu. Naši fanoušci tak mohli přímo sportovat s našimi hráči, kteří na této akce dokončili třetí týden suché fáze letní přípravy,“ uvedl hlavní trenér pardubického A týmu Miloš Říha. Sobotní odpoledne mají hokejisté volné včetně neděle, další tréninkové jednotky jsou v plánu od pondělního rána.

Nejrychlejším běžcem celé tratě se stal Miloš Kratochvíl, který takřka doslova proletěl okruhem o délce 4650 metrů za 14 minut a 59 vteřin, a navázal tak na své vítězství v roce 2012. Od trenéra A týmu obdržel hlavní cenu, kterou je poukaz na permanentní vstupenku kategorie B na extraligovou sezonu 2015/2016.

Kromě hokejistů A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se závodu zúčastnili také pardubičtí „crossfiťáci“ a američtí fotbalisté Pardubice Stallions. „Máme obrovskou radost z celé akce. Přivítali jsme trojnásobný počet běžců oproti úvodnímu ročníku a opět jsme tak mohli pomoci Dětskému domovu Pardubice, který si pozornost nás všech určitě zaslouží,“ řekl marketingový manažer pardubického hokejového klubu Jan Kratochvíl.

Fotogalerie