18.03.2015
Jan Hrabal

A zase Pardubice – Hradec Králové. Tentokrát mladší dorost!

PARDUBICE — Hezky se to sešlo: také mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vyzvou ve druhém kole vyřazovacích bojů Královské lvy z Hradce Králové. První souboj o účast ve finálovém turnaji zhlédne dnes od 15.00 hodin Fortuna aréna, odveta v Tipsport areně je na programu v pátek 20. března 2015 od 16.00 hodin.

Michal Žouželka„Moc se těšíme, protože derby v sezoně přinesla skvělé zápasy a věřím, že nás čeká nádherná série s Hradcem Králové, po které se budeme radovat z postupu na finálový turnaj. Je to velká výzva!“ řekl kapitán mladších dorostenců Michal Žouželka.

Nejmladší kategorie Akademie Českého svazu ledního hokeje vyřídila v prvním kole play off Slavii 4:0 a 9:2. „To už je zapomenuto, nesmíme se k tomu vracet. Začíná se za stavu 0:0, naše šance vidím vysoko, máme na to zvládnout přejít přes Hradec Králové. Bude to ohromně těžké, protože Královští lvi mají výborný tým, ale my jsme Pardubice,“ zdůraznil pardubický obránce.

O co se mohou červenobílí opřít? Tak třeba hra v nestejném počtu hráčů – Pardubice mají třetinovou úspěšnost přesilovek, naopak neinkasovaly ve vlastním oslabení. „V play off nám docela jdou přesilovky a ty rozhodují zápasy. I Hradec Králové je hrají velmi dobře, takže proto bude taky velmi důležitá disciplína,“ souhlasně konstatoval.

Královští lvi se mohou opřít o reprezentačního brankáře Tomáše Vomáčku. „On je velmi kvalitní, ale my máme Tomáše Vlka a byť je o rok mladší, tak se mu může v klidu vyrovnat. Máme v mužstvu řadu výborných hráčů, ale pro úspěch musíme hrát týmově. Nejde si hrát na individuality, teď hrajeme jako jedno mužstvo. I to rozhodne…“ zamyslel se.

Pardubice – Hradec Králové. Obě mužstva dělí čtvrthodina cesty autem. „V mladším dorostu je rivalita ještě větší. Je to tím, že se známe spolu od pátých tříd, neboť naše ročníky pravidelně nastupují proti sobě. Mimo led jsme kamarádi, ale na ledě rivalové,“ prohlásil Michal Žouželka.

„Hradec Králové sice obhajuje mistrovský titul a také v letošní sezoně hraje výborně, ale v sezoně jsme je dokázali v Chocni porazit a i ostatní zápasy byly vyrovnané. Neměli extra navrch, když oproti nám hráli v plné sestavě. Máme se od čeho odpíchnout… Čekám vyrovnané zápasy, které v play off překulíme na naši stranu. Těším se hrozně moc! V Hradci Králové budou mít určitě kotel, věřím, že dorazí naši příznivci v pátek do Tipsport areny nás hnát dopředu, abychom to zvládli,“ doplnil kapitán mladších dorostenců HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.