24.01.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Podporu jsme vnímali, děkoval Daniel Voženílek

JIČÍN — Čtvrtou výhru v řadě si v elitní skupině DHL extraligy juniorů připsali pardubičtí mladíci. Ač byli v Jičíně při souboji s Libercem hosté, mohli se opřít o podporu věrných fanoušků a odvděčili se jim poctivě vydřenou výhrou 5:4. Jeden gól a dvě asistence navíc zaznamenal v dramatickém duelu útočník Daniel Voženílek.

„Začátek zápasu byl velmi těžký, Liberec na nás vletěl a první třetinu jsme prohráli 0:1. Pak nám trenér řekl v kabině, že ve všem máme přidat, hlavně v bruslení, víc se tlačit do brány a v agresivitě a ve druhé třetině jsme odskočili na 3:1. Ve třetí třetině jsme neubránili dvě přesilovky, Liberec srovnal, závěr byl poměrně vypjatý, ale zvládli jsme to,“ přiznal účastník letošního mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Pardubičtí mladíci hráli druhé utkání v této sezoně mimo obvyklé místo. V listopadu je podporovalo na sedm set fanoušků v Chocni, na malebný jičínský stadion dorazilo přes pět set fanoušků. „Byly tady dva kotle, jeden fandil Liberci, druhý nám. Podporu i bubnování jsme vnímali, byl to moc pěkný zážitek,“ řekl Daniel Voženílek.

Ve čtvrtek sehrají Východočeši poslední utkání nadstavby, potom se body smažou a na juniory čeká boj o postup do play off ve dvou šestičlenných skupinách, ze kterých první čtyři týmy čeká vyřazovací pouť za mistrovským titulem. „Myslím si, že já s Michaelem Špačkem, Honzou Ščotkou a Kájou Vejmelkou, který chytá famózně, budeme hrát dost za juniory, abychom urvali postup do play off,“ řekl pro klubový YouTube kanál.