13.12.2014
Adam Kolář, Jan Hrabal

Starší dorostenci nestačili na Slavii v přesilovkách

PRAHA — Třikrát inkasovali a naopak ani jednou se neprosadili. Starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nestačili v utkání na ledě pražské Slavie a podlehli jí 1:4. Hosty sice poslal do vedení již ve 4. minutě Miroslav Rohlík, Pražané i díky třem proměněným početním výhodám zápas otočili.

RAKO extraliga staršího dorostu, 30. kolo, sobota 13.12.2014, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

4:1
2:1, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 13:36 Kohút (Valík), 17:51 Hradil, 31:58 Mušo (Šergl, Šmerha), 39:36 Hejda (Zderadička, Kohút), 53:20 Kohút (Matějka, Mareček) – 3:19 Rohlík (Ružička, Martinec). Rozhodčí: Hodač – Buček, Marek. Vyloučení: 9:8. Využití: 3:0. Diváci: 42. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Slavia Praha: Petřík – Hejda, Šmíd, Valík, Vobořil, Wünsch, Zderadička – Fiala, Hradil, Kohút, Kolář, Mareček, Matějka, Mušo, Patočka, Šergl, Šmerha, Šteiner, Vildumetz.
Dynamo Pardubice: Červený – Boček, Faltys, Horyna, Kučera, Mikulčák, Rudy, Šklíba – Cach, Jajcay, Krejčík, Kubišta, Martinec, Petrus, Pochobradský, Rohlík, Roubal, Ružička, Tomaník, Voženílek.

Komentář

Úvodní minuty zvládli lépe Východočeši. Ti využili zmatků ve slávistické rozehrávce a konkrétně Miroslav Rohlík otevřel skóre utkání přesným projektilem nad Petříkovu vyrážečku – 0:1.

Sešívaní odpověděli ve 14. minutě a opět tomu předcházela chyba v obranné činnosti soupeře. Dominik Valík obral soupeře o kotouč, který následně předložil Davidu Kohútovi. Ten z bezprostřední blízkosti nezaváhal a překonal Červeného střelou do horního růžku – 1:1.

Do přestávky navíc stihli domácí přidat ještě jednu branku. V přesilové hře zpoza branky vybruslil Matyáš Hradil, jenž dokázal protlačit nadvakrát puk za brankovou čáru – 2:1.

Na zlepšenou hru slávisté navázali ve druhé části. Nejprve samostatný únik přetavil v branku na 3:1 Ivan Mušo a minutu před koncem dokázal dělovkou od modré využít přesilovou hru Tadeáš Hejda – 4:1.

V závěrečné části hry už se utkání prakticky jen dohrávalo za rozhodnutého stavu, jedinou branku však vstřelili sešívaní. Při početní převaze se ujala dorážka Davida Kohúta a po šedesáti minutách tedy svítil na tabuli stav 5:1.

Ohlasy po utkání

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Myslím, že jsme dnes odehráli dobré utkání až na prvních deset minut, kdy byl soupeř aktivnější. Od té desáté minuty jsme podle mého byli lepší, dali jsme dvě branky ještě v první třetině, ve druhé části jsme to potvrdili a do třetí třetiny jsme tedy šli s třígólovým náskokem a výsledek jsme si pohlídali. Oproti včerejšímu zápasu bylo mnohem méně vyloučených, což si myslím, že je hrozně důležité, protože přesilovky zápasy rozhodují.“

Miroslav Vybíral (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Myslím si, že to dnes byl špičkový dorostenecký hokej. Hrálo se nahoru-dolů, dá se říct i bez obran. My se snažíme o moderní pojetí hokeje, nicméně nám chybí hodně hráčů, kteří získávají zkušenosti v soutěži juniorů, takže jsme vzali i nějaké mladé hráče. Jsem naprosto spokojený i přes porážku. Gólman zachytal výborně, nebáli jsme se hrát na kotouči se silným soupeřem. Snažili jsme se kombinovat, někdy nám to šlo, někdy ne, ale chci klukům poděkovat, bylo to dobré.“