13.12.2014
Jan Vavřina, Jan Hrabal

Užijme si výjezd do Hradce Králové v duchu fair play!

HRADEC KRÁLOVÉ / PARDUBICE — Podobně jako při všech východočeských derby, i to nedělní budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření. Navíc se od září nezlepšila dopravní situace, poblíž královéhradeckého zimního stadionu stále probíhá rekonstrukce vozovky, příjezd je tak možný pouze z jednoho směru. Dorazte proto na nedělní zápas s dostatečným časovým předstihem!

Utkání mezi Hradcem Králové a Pardubicemi je považováno za rizikové, proto ho budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření – u vchodů budou probíhat důkladné osobní prohlídky. Návštěvníci, u kterých budou nalezeny nepovolené předměty (zejména pyrotechnika a zbraně), nebudou za žádných okolností na stadion vpuštěni, stejně jako osoby pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek.

Brány zimního stadionu se otevřou už v 15.30 hodin, tedy dvě hodiny před úvodním buly. Během přestávek bude povoleno kouření před hlavním vchodem a v prostoru u Orlice s tím, že každý návštěvník musí mít u sebe vstupenku, neboť se jí bude prokazovat při opětovném vstupu na stadion.

Derby

Spodní ochoz pak bude pod sektorem hostů uzavřen, přístup sem budou mít pouze fanoušci Pardubic. Prostory zimního stadionu a jeho okolí jsou velmi detailně monitorovány kamerovým systémem.

Předpokládá se, že před i po utkání bude v okolí zimního stadionu zhoršená dopravní situace, a to vlivem rekonstrukce ulice Československé armády. Jediný příjezd ke stadionu je možný ulicí Komenského s tím, že parkoviště před zimním stadionem a hotelem bude uzavřené. Doporučujeme proto návštěvníkům utkání zaparkovat na okolních parkovištích, nejlépe na odstavném parkovišti u koupaliště Flošna, a přijít na stadion pěšky. Dopravní situace i osobní prohlídky mohou prodloužit vaši cestu na stadion, přijďte proto s dostatečným časovým předstihem.

Derby

Všech šest dosavadních derby bylo beznadějně vyprodáno a zdá se, že nejinak tomu bude i v neděli. Dynamo FANS vypravují do Hradce Králové velký vlakový výjezd, dá se očekávat, že hostující tým podpoří pod Bílou věží početná kolona fanoušků. Ti mohou na trase mezi královéhradeckým hlavním nádražím a zimním stadionem využít bezplatné autobusové dopravy. Více informací o chystaném výjezdu naleznete v tomto článku.

Celý A tým si váží obrovské podpory svých fanoušků, na duel s poslední Slavií Praha si jich do ČEZ Areny našlo cestu takřka osm a půl tisíce. I když to budou mít Pardubáci v Hradci Králové těžké, tak se mohou hosté spolehnout na hlasitou podporu.

Petr Čáslava

„Moc si vážíme našich fandů, kterých chodí velké spousty, je to super. Bylo velmi pěkné vidět zaplněný náš sektor v Hradci Králové, určitě tomu nebude jinak. Přejeme si, aby oba fanouškovské tábory fandily v duchu fair play a všichni jsme si tak mohli užít skvělý zápas,“ řekl kapitán A týmu Petr Čáslava.