22.11.2014
Adam Joska

Junioři zdolali Kladno a mají jasný postup do osmičky!

PARDUBICE — Díky druhé tříbodové výhře v řadě si junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice dvě kola před koncem první části sezony zajistili postup mezi elitní osmičku. Východočeši v napínavém utkání vyhráli nad Kladnem 3:2 po trefách Jiřího Kysely, Daniela Voženílka a Martina Krajňáka. Výborný výkon podal gólman Karel Vejmelka, jenž chytil sedmadvacet střel soupeře.

DHL extraliga juniorů, 28. kolo, sobota 22.11.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

3:2
1:0, 1:0, 1:2
Branky a nahrávky: 13:10 Kysela, 23:18 Voženílek (Bažant, Chvojka), 53:39 Krajňák (Voženílek) – 49:13 Schildhabel (Zajíc, Kružík), 57:21 Miura (Doležal, Miura). Rozhodčí: Kareš – Pechánek, Urubčík. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 110. Střely na branku: 26:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Bažant, Franc, Nedbal, Petira, Vácha, Vála – Barkóci, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Krajňák, Kysela, Panna, M. Procházka, Velinský, Voženílek.
Rytíři Kladno: Vladař – Bunda, Hulcr, Matula, Potěchin, Špaček, Zajíc – Doležal, Hajný, Havlůj, Janeček, Kaprál, Kružík, Kuzďas, Macháček, Miura, Schildhabel, Šilhavý.

Komentář

Junioři #hcpce porazili #Kladno a osmička jim neuteče. Výborná práce, kluci 👏

Fotka zveřejněná uživatelem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (@hcpce),

Přestože bylo v úvodu utkání aktivnější Kladno, tak ve 14. minutě šly do vedení Pardubice, Jiří Kysela vzal celou akci na sebe a přesnou ranou z pravé strany otevřel skóre utkání – 1:0.

V 18. minutě a ve vlastním oslabení dostal přesnou přihrávku do jízdy za domácí obranu Miura, jenže při zpracování kotouče nešťastně zajel do rýhy v ledu a spadl na led, čímž celá jeho akce skončila a o kotouč přišel.

I druhé vyloučení Rytířů dokázali Východočeši potrestat, Bažant nahodil kotouč na bránu a poté se k odraženému kotouči dostal Daniel Voženílek, který objel hostující svatyni a u pravé tyče zasunul puk za gólmana Vladaře – 2:0.

Přetože Pardubice byly ve druhém dějství třikrát vyloučeny, tak ani jednu přesilovou hru nedokázalo Kladno využít ve svůj prospěch.

I třetí branka padla z přesilové hry, tentokrát už ji Kladno dokázalo zužitkovat. Deset minut před koncem zápasu zajel Zajíc s kotoučem za pardubickou bránu, odkud přesně přihrál na volného Krešmíra Schildhabela, jenž přesně trefil odkrytou svatyni Východočechů a snížil na rozdíl jediného gólu – 2:1.

O čtyři minuty později se sice Voženílkovi nepodařilo překonat gólmana Vladaře, ale z následný dorážky se to povedlo Martinu Krajňákovi, který vrátil Pardubicím zpět jejich dvoubrankový náskok – 3:1.

V 58. minutě dostal Voženílek přesnou nahrávku před bránu, nedokázal však nasměrovat kotouč mezi tři tyče. Hned z následující akce se prosadilo Kladno a vstřelilo kontaktní branku, když po nahrávce od Doležala vypálil na Vejmelku Petr Janeček a nedal mu žádnou šanci – 3:2.

Rytíři se poté usilovně snažili vyrovnat, ale jejich naděje zmařilo vyloučení v poslední minutě, když při odvolání brankáře jich hrálo více, než by mělo a dostali dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Poté to ještě zkoušeli bez brankáře a s pěti hráči v poli, jenže to už si Pardubice pohlídaly a připsaly si důležité tři body, které jim zaručily postup do elitní osmičky.

Zápasy v sezóně

13. kolo, 27. 9. 2014
KLA - PCE
4:3sn
28. kolo, 22. 11. 2014
PCE - KLA
3:2
47. kolo, 14. 2. 2015
PCE - KLA
4:3sn
52. kolo, 2. 3. 2015
KLA - PCE
2:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube