21.11.2014
Robert Novotný

Junioři získali velecenné tři body, Plzeň zdolali 3:1!

PARDUBICE — Nesmírně důležitou výhru v honbě za postupovou osmičku vydřeli v dnešním utkání v malé hale ČEZ Areny junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši vyhráli nad Plzní 3:1 po brankách Martina Krajňáka, Radovana Chvojky a Michala Procházky při soupeřově power play. Domácí celek vydatně podržel brankář Karel Vejmelka.

DHL extraliga juniorů, 27. kolo, pátek 21.11.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Plzeň

3:1
1:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 18:33 Krajňák (Nedbal), 29:45 Chvojka (Velinský), 58:23 M. Procházka – 25:13 Kristl. Rozhodčí: Veinfurter – Huryta, Svoboda. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 60. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Bažant, Franc, Nedbal, Petira, J. Procházka, Vácha, Vála – Barkóci, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Krajňák, Kysela, Panna, M. Procházka, Špaček, Velinský.
Plzeň: Štekr – Holý, Houfek, Kubík, Polívka, Prokop, Walter – Beneš, Čadek, Jakubec, Kepka, Kristl, Krliš, Michel, Petráš, Polata, Rajal, Suchý, Švarc, Tulačka, Vlček.

Komentář

První třetina nabídla několik zajímavých šancí, avšak na gól jsme si museli počkat až do předposlední minuty. Ve 3. minutě se ocitl nikým nehlídaný Švarc sám před Vejmelkou, ten však zachoval chladnou hlavu a kotouč vyrazil pravým betonem. O tři minuty později se dostal do brejku opět plzeňský útočník, tentokrát to byl David Michel, ten se rozhodl pro rychlou střelu, která však postrádala patřičnou přesnost.

K vidění byla jediná přesilová hra v podání Pardubic, kterým se ji však nepodařilo využít a brankář Štekr byl takřka bez práce, jelikož domácí, ač dlouho kombinovali, nedokázali ani jednou vystřelit na bránu.

První branku zápasu vsítil až jednu minutu a dvacet sedm vteřin před koncem úvodní dvacetiminutovky pardubický útočník Martin Krajňák, jenž dorazil do soupeřovy brány puk poté, co ho Štekr vyrazil po střele od modré čáry pouze před sebe – 1:0.

Druhé dějství probíhalo ve svižném a aktivním tempu. Do první velké akce se dostal Radovan Chvojka, jemuž puk v akci dvou na jednoho naservíroval na čepel Michael Špaček, avšak první jmenovaný nedokázal kotouč zpracovat a Štekl byl nakonec v tomto případě bez práce.

V čase 25:13 se podařilo Plzni vyrovnat skóre utkání. Po vyhraném vhazování se dostal k odraženému kotouči Richard Kristl, pro kterého nebyl problém, stejně jako v prvním případě pro Krajňáka, uklidit kotouč do odkryté pardubické brány – 1:1.

Nechybělo mnoho a Plzeň se mohla dostat do jednobrankového vedení poté, co se mezi dvěma bránícími hráči prosmýkl střelec prvního plzeňského gólu Richard Kristl. Domácí obránce Lukáš Vácha se mu však obětavě vrhl do střely a kotouč mu za pět minut dvanáct vypíchl.

Vedení vrátil Pardubicím ve třicáté minutě Radovan Chvojka. Ten uspěl střelou z mezikruží, které brankář Štekl nevěnoval dostatek pozornosti a kotouč mu propadl pod betonem – 2:1.

Ve třetí třetině hrála aktivněji hostující Plzeň. Do první výraznější šance se však dostali domácí, konkrétně Filip Havrda, který se dostal do samostatného úniku, avšak na poslední chvíli mu po obětavé rybičce vypíchl kotouč obránce Kubík. Největší šanci na vyrovnání měli hosté při přesilové hře poté, co byl vyloučen za podražení Ondřej Panna. V tomto pardubickém oslabení se však stal domácím hrdinou brankář Karel Vejmelka, který zlikvidoval velké množství nebezpečných šancí soupeře.

Plzni se nakonec vyrovnat nepodařilo a výhru Pardubic korunoval Michal Procházka, který využil obrovské chyby hostujícího obránce na modré čáře a kotouč doslova dovezl až do soupeřovy brány – 3:1.

Zápasy v sezóně

12. kolo, 26. 9. 2014
PLZ - PCE
4:3
27. kolo, 21. 11. 2014
PCE - PLZ
3:1
33. kolo, 6. 12. 2014
PLZ - PCE
8:4
40. kolo, 15. 1. 2015
PCE - PLZ
6:4
49. kolo, 21. 2. 2015
PCE - PLZ
3:9
54. kolo, 7. 3. 2015
PLZ - PCE
8:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube