22.10.2014
Jan Hrabal

Kluci lehali do střel, chválil Patrik Červený po derby

PARDUBICE — 1:0 a 0:1. Takové výsledky přinesly dosavadní dvě derby starších dorostenců z jejich pohledu. Koncem září doma pardubičtí mladíci prohráli, o tři týdny později si přivezli téže výhru z královéhradeckého zimního stadionu. Všech sedmatřicet střel Královských lvů pochytal brankář Patrik Červený, který do Pardubic přišel právě z Hradce Králové…

„Jsem rád, že jsme vyhráli, tři body jsou nejdůležitější. Kluci mi hodně pomohli, hráli jsme takticky, neboť nám chyběla řada hráčů základní sestavy. Je to výhra celého mužstva, spoluhráči lehali do střel, moc mu děkuji. Třeba Samuel Rudy toho pochytal hodně moc,“ chválil po skončení utkání pardubický brankář. Nejvíce se oháněl ve třetím dějství, kdy vytasil téměř dvacítku zákroků.

Zápas Hradec Králové – Pardubice přinesl spoustu vzrušivých momentů… „Přijde mi, že dříve se derby řešilo více, ale pro mě to je stále speciálnější zápas, neboť jsem v Hradci Králové tři roky působil. Mám zde plno kamarádů, byl jsem tam spokojený, ale přišla lepší nabídka z Pardubic, jsem zde velmi spokojený. Za všechno klubu děkuji!“ vyznal se pro pro klubový YouTube kanál.