19.10.2014
Jan Hrabal

Pardubičtí litovali po prohře v Třinci nevyužitých šancí

TŘINEC — Druhý zápas v nové Werk areně sehráli hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, na soupeře ze Slezska ale nestačili. Východočeši sice dokázali srovnat jednogólové manko, ale druhá polovina patřila Ocelářům, kteří si výhrou 5:2 pojistili vedoucí postavení v Tipsport extralize.

HC Oceláři Třinec – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina
15:7 16:8 8:15

„Třinec potvrdil výbornou formu. Hrál velice dobře. My jsme měli asi nejlepší fázi v první polovině druhé třetiny, kdy se nám podařilo vyrovnat a měli jsme několik dalších šancí, ale bohužel jsme další góly nepřidali,“ hodnotil zápas trenér pardubických hokejistů Zdeněk Venera.

Právě za rovnovážného stavu 1:1 promarnili Východočeši několik zajímavých příležitostí. Naopak Třinečtí dvěma góly v prostřední třetině naklonili zajímavý duel na svou stranu a nepustili jej.

Momentka z utkání

„Od chvíle, kdy nás Třinec zaskočil gólem na 2:1 a pak zvýšil na 3:1, už bylo asi jasné, že se to bude těžko otáčet. Třinec byl agresivnější před bránou a efektivnější v koncovce,“ doplnil trenér pardubických hokejistů.

Tomáš Marcinko: Musíme makat dále!

Pardubice nehrály ve Werk areně vůbec špatně, na vedoucí tým ale nestačili, ač třeba soupeře předčili ve vhazování. Pardubice jich získaly osmatřicet, domácí tým o deset méně. Výbornou bilancí třinácti vyhraných vhazování ze sedmnácti se v utkání mohl pochlubit centr Tomáš Marcinko.

Momentka z utkání

„Po prvním gólu Třince jsme se trošku zkonsolidovali a začali jsme hrát líp, ale neproměnili jsme naše šance, zatímco oni ty své ano,“ hodnotil zápas slovenský forvard, který si připsal asistenci na Mojžíšovu vyrovnávací trefu na 1:1.

Do třetí třetiny vstupovali hosté s dvoubrankovou ztrátou, sympaticky se ale bili o vyrovnání… „Odehráli jsme ji celkem dobře, přestříleli jsme je, ale chybělo kousek štěstí, aby to tam padlo. Musíme makat dále a proměňovat šance v dalších zápasech,“ doplnil robustní střední útočník.