18.10.2014
Vojtěch Drbohlav, Jan Hrabal

Junioři srovnali dvoubrankové manko, přesto v Mladé Boleslavi padli

PARDUBICE — Porážku 2:4 si v utkání 19. extraligového kola připsali junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši sice dorovnali dvoubrankový náskok Mladé Boleslavi góly Daniela Voženílka a Filipa Zadiny, závěrečná pětiminutovka ale patřila domácím.

DHL extraliga juniorů, 19. kolo, sobota 18.10.2014, ŠKOENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

4:2
2:0, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 6:34 Volf (Bernad, Kotala), 9:59 Pořízek (Chvátal, Pätoprstý), 55:42 Bernad (Čermák), 59:18 Volf (Bernad, Kotala) – 21:58 Voženílek (Pipek), 40:47 Zadina (Krajňák, Voženílek). Rozhodčí: Jebavý – Klouček, Laczko. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 102. Střely na branku: 42:39. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Čermák, Červinský, Hes, Tůma, Žalud – Borovec, Brzák, Ďurač, Chvátal, Kotala, Motloch, Pätoprstý, Podsedníček, Pořízek, Průšek, Sonnek, Volf.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Adam, Bažant, Nedbal, Petira, Vácha, Vála – Barkóci, Chvojka, Krajňák, Kusý, Kysela, Pipek, M. Procházka, Sladkovský, Velinský, Voženílek, Zadina.

Komentář

Do zápasu vstoupili lépe Mladoboleslavští, kteří si svou aktivitou vysloužili přesilovou hru. Tu využil druhý nejproduktivnější hráč Bruslařů Lukáš Volf, jenž stál připravený přímo u Vejmelkovy klece a po bezvadné přihrávky od Davida Bernada se nemohl mýlit – 1:0.

Následně si pardubický brankář několikrát neohlídal svou klec, což Bruslaři po chvíli znovu gólově trestali. v závaru před hostující klecí se nejrychleji zorientoval Radek Pořízek, jenž nemohl mít se zakončením do prázdné branky žádný problém – 2:0.

V závěru se hra Pardubic o něco zlepšila, dobrou příležitost měl Tomáš Pipek, jenže puk proletěl jen kolem tyče Růžičkovy brány. Další šance byly opět na straně domácích. Nejdříve se jen o kousek netrefil Jakub Kotala a následně Bernad orazítkoval pravou tyč Vejmelkovy klece. Hosté měli nejlepší pasáž první periody paradoxně v poslední minutě, kdy měl nejblíže ke snížení Radovan Chvojka, kterého si ale Jan Růžička ohlídal.

Hned v úvodu druhé třetiny o sobě dali hosté vědět svým gólem. Prosadil se Daniel Voženílek, který se trefil do odkryté části Růžičkovy svatyně – 2:1.

Následně mohl zajistit remízový stav pro svůj tým Denis Kusý, Bruslaři se ale stačili dostat k puku dříve než on. Následně se ani jeden z týmů příliš do šancí nedostával, hosté však předváděli o něco lepší výkon než v úvodu zápasu. V závěru třetiny se ještě roztrhl pytel s vyloučeními, přičemž se tresty udělovaly i po závěrečné siréně, jelikož se za hostující brankou strhla hromadná strkanice obou týmů.

Vstup do závěrečné části hry vyšel opět lépe Pardubickým, kteří po 47 sekundách využili početní výhodu zásluhou Filipa Zadiny, jenž se trefil do horního rohu domácí branky – 2:2.

Při přesilové hře Boleslavských měl paradoxně největší šanci Michal Procházka, jenž se dostal do úniku. Gólu zabránil obětavým zákrokem kapitán domácích Bernad. Následný gól padl z hole právě Davida Bernada, jemuž se podařilo ujet ve vlastním oslabení překonal Vejmelka povedenou střelou do levého horního rohu pardubické branky – 3:2.

Hosté měli v závěru velký tlak, ale ten Bruslaři v čele s povedenými zákroky Jana Růžičky ustáli. Následně Pardubice odvolaly gólmana a přes celé kluziště vsítil gól Lukáš Volf – 4:2. Bruslaři tak opět zvítězili za tři body.

Ohlasy po utkání

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme o tom, že nás čeká těžké utkání. Soupeř trochu doplnil tým a přivezl velmi kvalitní mužstvo. Tohoto vítězství si velmi ceníme, protože nám pomohlo nejenom v tabulce, ale i z hlediska morálky a síly našeho týmu.

Richard Král (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): První třetinu byli Boleslavští lepšími a vytvořili si dvougólový náskok. My jsme se od druhé třetiny zlepšili, vyrovnali jsme hru a chvílemi jsme byli i lepšími. Potom jsme vyrovnali na 2:2, ale obrovskou chybou v přesilovce, kdy jsme mohli strhnout vedení na naši stranu, jsme prohráli zápas.

Zápasy v sezóně

Přát., 29. 7. 2014
PCE - MBL
5:2
Přát., 5. 8. 2014
MBL - PCE
6:3
4. kolo, 23. 8. 2014
PCE - MBL
4:3p
19. kolo, 18. 10. 2014
MBL - PCE
4:2
37. kolo, 5. 1. 2015
MBL - PCE
5:0
44. kolo, 29. 1. 2015
PCE - MBL
2:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube