14.10.2014
(HoH)

To byl finiš: prodloužení odmítl Petr Sýkora!

PARDUBICE — Pomalounku směřoval zápas s Plzní do prodloužení, ale Petr Sýkora řešil hlasité ne. Pardubický expres se rozjel k úchvatnému sólu, Radoslav Tybor mu narýsoval přesný pas – hbitou akci dotáhl hráč s číslem 37 do vítězného gólu, Pardubice vyhrály 3:2.

„Já jsem zachytil střelu, puk mě trefil do nohy, viděl jsem, že Sejk je našlápnutý, tak jsem to na něj hodil,“ usmíval se po skončení dramatického utkání útočník Radoslav Tybor, který si hodnotnou asistencí upevnil své elitní postavení v tabulce kanadského bodování Tipsport extraligy.

Pardubice v utkání vždy vedly, na trefu v čase 58:47 nestihli Západočeši zareagovat. Východočeši těsné vedení udrželi a posílili své postavení v elitní čtveřici – nyní jsou třetí.

„Jejich obránce vjel dopředu, Rado se dostal po střele k puku a tam bylo najednou volno, celé se to otevřelo. Šel jsem sám na bránu, jsem rád, že se mi podařilo tuhle šanci proměnit,“ okomentoval svou šestou trefu v sezoně.

Nakonec vítězná branka Pardubic vzešla ze souhry hráčů, kteří nehrají spolu v pětce. „Po přesilovce se to přestřídalo, kdy jsme dali první a druhou pětku a takhle to vydrželo do konce zápasu. Druhá chodila v pořadí té první, tím pádem Lukáš Radil vystřídal a místo něj šel Petr Sýkora, ale Radoslav Tybor ještě zůstal na ledě, tím vznikla celá situace, tyto okolnosti vyplynuly ze hry,“ řekl asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Miloš Říha.