13.09.2014
Jan Hrabal

Ach ty příležitosti, láteřili Pardubičtí po těsné prohře v Třinci

TŘINEC — Jediný gól vstřelili hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ve svém úvodním extraligovém vystoupení v nové sezoně. Vyprodaná Werk arena zhlédla na góly chudší zápas, Třinec jej vyhrál 2:1, když dokázal ve třetí třetině otočit jeho vývoj.

Pardubice pracovaly poctivě, po skvělém Kolářově zakončen vedly 1:0. Pardubického šikula vyslal do akce Jan Starý, hráč s číslem 48 projel mezi dvěma třineckými beky a střelou pod horní víko vstřelil v 15. minutě první gól zápasu.

„Zkusil jsem to, zatímco oni trochu zaváhali. Nepovedlo se jim vypíchnout mi puk, tělem mě nemohli zastavit, neboť se strašně otevřeli, já měl kliku a využil jsem to. Zakončení vyplynulo ze situace, po kličce jsem měl puk na dlouhou hůl, chtěl jsem jej tedy uklidit pod tyčku a hezky to tam zapadlo,“ okomentoval svou trefu útočník Jan Kolář.

Ve druhé třetině mohli Východočeši navýšit své vedení, právě střelec pardubické branky měl obrovskou příležitost ve 26. minutě. Obránce Blaž Gregorc zavezl puk do pásma, ošálil i gólmana Hamerlíka a předložil gólový pas Janu Kolářovi. Toho však v brance vychytal zaskakující bek Vladimír Roth.

Jan Kolář

Zdeněk Venera: Měli jsme trochu smůly v koncovce

„Zápas jsme měli dobře rozehraný. Bohužel se nám ve druhé třetině nepovedlo odskočit na rozdíl dvou branek, pak by to domácí měli těžší. Největší šanci tam měl Honza Kolář v přesilovce, kdy gólman byl venku z brány. Měli jsme trochu smůly v koncovce,“ ohlédl se za utkáním trenér pardubických hokejistů Zdeněk Venera.

Podle něj se v další fázi zápasu ukázala zvýšená snaha Ocelářů. „Ve třetí třetině bylo vidět, že domácí přidali. Hráli jednoduchý agresivní hokej. První gól, teč. Druhý v přesilovce pět na tři. Mrzet nás můžou ty neproměněné šance,“ doplnil kouč A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Zdeněk Venera

Robert Kristan: Odehráli jsme dobrý zápas

Velmi dobrý výkon podal brankář Robert Kristan. Slovinský gólman byl výraznou oporou východočeského mančaftu, lapil dvaačtyřicet střel soupeře, nestačil pouze na dvě ze 47. a 49. minuty.

„Očekávali jsme náročné utkání a to také přišlo. Máme kvalitní tým a myslím, že jsme zahráli solidní zápas hlavně v prvních dvou třetinách. Ve třetí jsme se dostali pod třinecký tlak. Bohužel jsme vypadli z koncentrace ve dvou minutách a Oceláři toho využili,“ komentoval průběh zápasu.

Gól na 1:1 padl po Polanského teči Adamského střely. Rozhodčí zkoumali, zda nebyla hůl vysoko, i televizní záběry prokázaly, že ne. „Rozhodnutí sudího je vždy správné, takže gól platil. Možná to bylo na hraně, ale nemá cenu to řešit, to je hokej. Oceláři se prosadili dvakrát, my pouze jednou. Třinec otočil zápas a my mu blahopřejeme k vítězství,“ nechal se slyšet.

Přes negativní výsledek na něj nahlížel v dobrém. „Myslím, že jsme sehráli kvalitní zápas, měli bychom jen více střílet. Na zápas v Třinci zapomeneme, v neděli hrajeme další zápas s tím, že jej chceme vyhrát,“ jasně vyhlásil vstříc nedělnímu duelu v Mladé Boleslavi.

Robert Kristan