24.08.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Chceme tři body, říká před bitvou v Turku Miloš Říha

TURKU — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice odehrají v neděli 24. srpna 2014 druhé utkání Ligy mistrů. V pátek nestačili na švédský Linköping, prohru chtějí odčinit duelem na ledě TPS Turku, který začíná v 15.00 hodin. Východočeši už dokázali jedenáctinásobného mistra porazit, před dvěma lety zvítězili v HK-Areeně 4:2.

Sobota byla pro hráče velmi náročná: začala příjezdem do hotelu po skončení pátečního utkání v SAAB Areně. Někteří hráči dle svých slov ani nešli spát, neboť dorazili krátce po půlnoci a po čtvrté hodině ranní byl nařízen budíček.

A pak to šlo ráz naráz: ve 4.30 hodin odjezd od hotelu do arény, rychlé naložení věcí a v 5.00 hodin se autobus vydal směr letiště ve Stockholmu. Cestu, se kterou v pátek válčil pět hodin, zvládl za dvě a čtvrt… „V ranních hodinách jsme vyrazili z Linköpingu do Stockholmu, odtud jsme letěli do Helsinek a poté autobusem do Turku. Přijeli jsme o hodinu dříve oproti původním plánům, naštěstí jsme mohli jít prakticky hned na led,“ přiblížil program asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Miloš Říha.

„Absolvovali jsme hodinový trénink, připravujeme se vyloženě na soupeře, a abychom odstranili nedostatky v naší hře. Severské týmy mají svou charakteristiku poměrně odlišnou, to jsme při tréninku v Turku zdůrazňovali. Vloni jsme s nimi hráli v Trutnově, tehdy nám utekla první třetina, soupeř hrál zrychlenou variantu založení útoku, ta nám tehdy dělala problémy. TPS mělo v první třetině osmnáct střel na branku, od druhé třetiny jsme na to zareagovali a měli více ze hry,“ pokračoval v rozhovoru pro klubový YouTube kanál.