21.08.2014
Jan Hrabal

VIDEO: „Děkuji klubu za pomoc. Budu mu ji chtít hned vrátit“

PARDUBICE — Talentovaný útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Michael Špaček se s A týmem připravuje na novou sezonu, do přípravných utkání ale nenastoupil. Důvody byly zdravotní – před třemi týdny prodělal operaci srdce. Ta se povedla a nyní sedmnáctiletý forvard dělá vše proto, aby manko dohnal a splnil si svůj sen pro tento soutěžní ročník: stabilně nastupoval za první mančaft.

„Poslední zápasy jsem nehrál ze zdravotních problémů. Musel jsem během letní přípravy zajít ke kardiologovi a po dalším vyšetření jsem podstoupil operaci v pražském IKEMu,“ tišším hlasem vypráví pardubický odchovanec.

Během povídání neopomene několikrát poděkovat… „Mám to za sebou, cítím se už dobře. Chtěl bych poděkovat vedení klubu – Ondřeji Šebkovi a Dušanovi Salfickému, oba se ihned spojili s mým agentem Robertem Spálenkou a díky nim jsem mohl brzo podstoupit operační zákrok. Hodně si toho vážím, klubu to budu chtít už v této sezoně vrátit,“ pokračuje pro klubový YouTube kanál.

Michael Špaček

 

Poznámka pod čarou: Michael jde do nové sezony posílen

Byla to zpráva, na kterou jsem zůstal civět: „Ahoj Hraboši, nikomu to zatím neříkej, ale asi půjdu na operaci se srdcem.“ Abych se přiznal, tak jsem neodpověděl hnedka, musel jsem přemýšlet – tohle nebyla legrace.

Sedmnáctiletý klučina, který posbíral spoustu talentu a každodenní dřinou jej brousí v hokejový um, najednou neví, co bude v dalších dnech a týdnech. „Honzo, mně ten hokej šíleně chybí.“ Tuhle větu jsem slyšel mnohokrát…

Kdykoliv jsme spolu mluvili, hovořil tišeji, sálaly z něj obavy. V sedmnácti letech si uvědomoval, že hokejová důležitost blížící se možná přelomové sezony je pro nejbližší dny ta tam.

Hodně jsme spolu mluvili, pozitivní mysl do něj kýbly lil Dušan Salfický, který, a v rozhovoru se Michael vyznal, mu hodně pomohl stejně jako před začátkem stříbrného mistrovství světa do osmnácti let. Tehdy den před odletem byl Michael bez hokejek, „Salfa“ problém briskně vyřešil.

I teď mu byl nablízku, co to jen šlo. Ondřej Šebek také, oba funkcionáři mu věnovali spoustu energie…

Ale zpět do přítomnosti. Tenhle rozhovor nevznikal úplně standardně, snad poprvé se mi stalo, že mi hráč napsal, že by rád natočil interview, ve kterém by poděkoval. Zhruba šestiminutové video nemělo žádný scénář, pustili jsme nahrávání a povídali jsme si.

Pokud si video pustíte na plnou obrazovku ještě jednou, pohleďte Michaelovi do očí. Už je v nich opět hokejová touha. Ta, která jej žene dál. Je posílen.

Michael Špaček má svůj cíl pro tuhle sezonu a já věřím, že po jeho splnění natočíme další video a že to bude už na podzim. Moc se na něj těším!