21.07.2014
Jan Hrabal

Zpátky mezi mantinely! Hokejistům začíná dril na ledě

PARDUBICE — Příprava na novou sezonu pokračuje od pondělí 21. července 2014 A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši mají v 8.00 hodin ráno sraz, o hodinu později jde na led malé haly ČEZ Areny první skupina. Další fáze chystání se na nový ročník je tady!

„Nastupujeme hned ráno na led. První tréninky si hráči budou zvykat na brusle a novou výstroj. Bude chvíli trvat, než se každý dostane do optimální pohody. Chceme sestavit šest pětek včetně hráčů širšího kádru doplněné o juniory. Postupně chceme dojít k optimální sestavě pro extraligovou sezonu,“ řekl trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Zdeněk Venera.

První dva týdny budou hráči trénovat dvoufázově vyjma středy, která je po dopoledním tréninku věnována regeneraci. První přátelské utkání sehrají Východočeši v úterý 5. srpna 2014 doma proti Mladé Boleslavi.

Trénink

„Přípravných zápasů je mnoho, v nich chceme vyzkoušet hráče širšího kádru, i když u nich bude předpoklad, že jej pošleme na střídavý start do první ligy. Chceme je obehrát, abychom je pak během sezony mohli eventuálně povolat a nevraceli se do neznámého prostředí a měli zkušenosti,“ nechal se slyšet pardubický kouč.

Podle něj čeká na hráče pořádné penzum práce od prvních dní. „Na začátku přípravy na ledě chceme hodně bruslit, bude to velmi náročné. Počítáme s tím, že v následujících přípravných zápasech prostřídáme hráče širšího kádru. Nesmíme zapomenout na začátek extraligové sezony, třeba říjen je velmi našlapaný včetně cestování do Bolzana, takže budeme jen rádi, když budeme mít k dispozici více hráče a rozložíme tak síly,“ konstatoval Zdeněk Venera.

„Připravíme se na změny v pravidlech“

Kromě klasických tréninků i nabírání fyzických sil do nové sezony čeká na všechny také sžití se změnami pravidel. Mezi nejdůležitější patří zavedení hybridního zakázaného uvolnění a změna rozlohy útočných pásem.

„Připravíme se také na změny v pravidlech, které považujeme za zásadní. Klouzavý icing je velmi zajímavý, to jsou věci, které mohou ovlivnit zápasy, napadá mě myšlenka využít Petra Sýkoru na tyto situace. Podle loňských pravidel by se pískalo zakázané uvolnění, nyní získá útočné pásmo, to musíme vyladit, abychom dokázali tuto změnu využít,“ řekl Zdeněk Venera.

„Posunutí modré čáry vítám, máme v mužstvu zkušené beky, kteří rádi přidrží kotouč a hrají technický hokej, zvětšení prostoru by jim mohlo pomoci. Vloni jsme se dostali na čáře do tísně u mantinelu, to teď neplatí,“ doplnil trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Přípravné zápasy na sezonu 2014/2015

DenDatumDomácíHosté Stadion
úterý 5. srpna 2014 Pardubice Mladá Boleslav ČEZ Arena Pardubice
čtvrtek 7. srpna 2014 Znojmo Pardubice Zimní stadion Znojmo
úterý 12. srpna 2014 Olomouc Pardubice Zimní stadion města Olomouce
čtvrtek 14. srpna 2014 Pardubice Olomouc ČEZ Arena Pardubice
středa 27. srpna 2014 Prostějov Pardubice Zimní stadion Prostějov
pátek 29. srpna 2014 Pardubice Sparta Praha Zimní stadion Chrudim