02.07.2014
Jan Hrabal

Marek Ďaloga odešel do Lva. Práva na něj získala Sparta

PARDUBICE — Obránce Marek Ďaloga, který v minulých dvou sezonách působil v Pardubicích, bude v následující hrát za Spartu Praha. Po skončení působení klubu Lev Praha, se kterým měl pětadvacetiletý bek podepsaný kontrakt, získal práva na něj extraligový holešovický klub.

„S Markem jsme o dalším působení jednali už v průběhu sezony i po jejím skončení, ale Marek se dohodl na působení v příštím ročníku v pražském Lvu, kde podepsal dvoucestnou smlouvu s možným působením i v partnerském klubu Lva, kterým je pražská Sparta. Vzhledem k vývoji ve Lvu Praha byla hráčská práva postoupena Spartě, za kterou bude Marek v příští sezoně nastupovat. I přesto, že jsme měli zájem o další Markovo působení v Pardubicích, neměli jsme žádnou možnost toto ovlivnit. Markovi děkujeme za dva roky působení v Pardubicích a věříme, že stejně jako on udělal hodně práce pro náš tým, tak i naše organizace udělala hodně pro jeho sportovní růst i kariéru, kterou má před sebou,“ řekl generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

Marek Ďaloga přišel do Pardubic před sezonou 2012/2013, na východě Čech potvrdil své kvality, zejména velmi kvalitní bruslení. V pětadevadesáti odehraných extraligových zápasech za Pardubice vstřelil sedm gólů a přidal devatenáct asistencí.