17.04.2014
Jan Hrabal

Hokejová škola bude skvělá. Dorazí na ni i pardubičtí hráči!

PARDUBICE — Už jen tři měsíce! V polovině července se všichni malí hokejisté mohou těšit na Hokejovou školu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ta se koná od 13. do 19. července 2014 a pro její účastníky chystá klub dokonalý servis.

„V tuto chvíli máme školu zaplněnou zhruba z osmdesáti procent. Tento počet nás mile překvapil, jsme rádi, že je o první ročník naší školy takový zájem,“ řekl sportovní ředitel mládeže Pavel Rohlík.

Hokejová škola

Program hokejové školy je naplněn na celý týden, během kterého si děti užijí spoustu legrace a navíc vylepší své hokejové schopnosti a dovednosti. „Každý den čeká na děti tréninková jednotka, mezi nimi další program. Dá se říci, že půjdou ráz naráz z jednoho do druhého,“ uvedl.

Hokejová škola HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Hokejová škola HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

  • 13. až 19. července 2014, ČEZ Arena Pardubice
  • 12 tréninkových jednotek na ledě a také mimo něj
  • nácvik a zdokonalování herních činností jednotlivců na začátku nové sezony
  • tréninky na ledě: powerskating, stickhandling, transition agility, shooting a další
  • další sportovní vyžití během hokejové školy
  • profesionální přístup a odborný dozor po celou dobu trvání hokejové školy
  • slevy pro sourozence a hráče HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • více informací: skola.hcpce.cz

Program pro děti s ubytováním začne ráno snídaní, vychovatelé je odvedou do ČEZ Areny, kde se k nim přidají účastníci s vlastním ubytováním. Společný program obou skupin bude probíhat až do večeře.

„Počítáme s tím, že dopolední program by začal po osmé hodině ranní, celý dopolední blok zaplní tréninky na ledě i mimo něj. Poté půjdeme na etapy na oběd a odpoledne bude tréninkový proces pokračovat,“ přiblížil Pavel Rohlík s tím, že i večer se mohou děcka těšit na zajímavý program.

„Kromě klasických tréninků v ČEZ Areně plánujeme i další aktivity: zajdeme do aquaparku, budeme s dětmi trávit čas i mimo stadion. Nechceme, aby týdenní pobyt byl pouze drilem, ale aby si jej užily. Počítáme s besedy s odborníky i současnými hokejisty, aby se toho dozvěděly co nejvíce,“ pokračoval Pavel Rohlík.

Tréninky povedou profesionální trenéři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, dorazí na ně i hráči A týmu. „Plánujeme také účasti našich hráčů působících v jiných klubech, například Jakuba Nakládala nebo Jakuba Kindla,“ poznamenal Pavel Rohlík.

Hokejová škola

Hokejový klub zajistí kromě veškerého servisu (trenéři, broušení bruslení, kustody…) také vychovatele a pedagogy pro program mimo tréninků. „Máme v plánu i základní výuku hokejové angličtiny, aby děcka porozuměla jednoduchým pokynům,“ řekl sportovní ředitel mládeže HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Tréninky budou probíhat v malé hale ČEZ Areny, kde je v letním období velmi kvalitní ledová plocha, kondiční tréninky se uskuteční na přilehlém Letním stadionu, v případě nepříznivého počasí v tělocvičně na Základní škole Bratranců Veverkových. „Náš hokejový klub spolupracuje s Lanovým centrem na Cihelně a Aquacentrem Pardubice, rádi využijeme i těchto prostor, aby tréninky byly co nejpestřejší. Počítáme i s naší střelnicí přímo v malé hale ČEZ Areny,“ upřesnil. Pro brankáře budou nachystány speciální tréninky.

Hokejová škola

„Děti se mohou těšit na parádní hokejový týden. Každý absolvent naší hokejové školy obdrží na památku dres a čepici,“ doplnil Pavel Rohlík, že klub vytvoří všechny podmínky, aby se mladí účastníci mohli cítit jako profesionální sportovci. Navíc budou moci využít naplno profesionálního zázemí ČEZ Areny.