11.04.2014
(HoH)

Dva zápasy – dva góly. Lukáš Radil řádí i v reprezentaci!

DĚČÍN — Bravo, chlapi! Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se výrazným způsobem prosazují i po skončení klubové sezony v národním týmu. Ve čtvrtečním utkání Euro Hockey Challenge vstřelil Lukáš Radil vítězný gól, v páteční odvetě zvyšoval na konečných 2:0.

„Jsem rád, že jsem nějakým způsobem pomohl k výhrám,“ skromně poznamenal po skončení utkání na děčínském zimním stadionu. Čeští reprezentanti v obou případech potvrdili roli favorita.

„Góly byly trošku upracované, ale hokej je bohužel takový, že podobné branky padají… Dával bych rád hezčí, ale je to tak. Každopádně jsem za ně strašně moc rád a je super, že jsem mohl nějakým způsobem přispět k výhrám,“ ohlédl se za oběma trefami na severu Čech pro www.isport.cz.

Lukáš Radil si zapomněl schovat puk za čtvrteční premiérovou trefu v dresu národního mančaftu. „Upozornil mě na to až v hotelu po zápase Robert Kousal, že jsem si ho měl vzít. Já na tyhle věci moc nejsem, spíš si to budu pamatovat,“ řekl pardubický útočník.

Sehraný útok Tomáš Nosek – Robert Kousal – Lukáš Radil prokázal svou kvalitu. Mistrovství světa však jeho levé křídlo příliš neřeší. „Nevím, je to hrozně moc daleko, může přijet ještě mnoho jiných hráčů. Nic nezatracuju, vždycky nějaká šance je, ale je to hrozně daleko,“ zamyslel se Lukáš Radil.

„Každopádně je výhoda, že jsme sehraní. Jsem moc rád, že si zase můžeme takhle spolu zahrát, hlavně s Robertem Kousalem. Z toho mám největší radost. Možná ještě větší než z těch gólů…“ pokračoval v upřímné výpovědi.

Je spravedlivé si ale přiznat, že tenhle trojlístek má seriózní šanci propracovat se do konečné nominace na mistrovství světa. „Kdybych si nemyslel, že mám aspoň malinkou šanci, nebyl bych tady. To je jasné, že o to bojuji ze všech sil,“ pousmál se Lukáš Radil a doplnil: „Soustředím se hlavně na tréninky a na zápasy a snažím se odvést maximum.“