09.04.2014
(HoH)

Michael Špaček a Karel Vejmelka jedou na mistrovství „18“

PARDUBICE — Blahopřejeme! Dvojice hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice pojede na mistrovství světa hráčů do osmnácti let. Do konečného výběru české reprezentace se probojovali brankář Karel Vejmelka a útočník Michael Špaček.

Oba pardubičtí mládežníci neskrývali svou radost z konečné nominace. Že jsou mezi vyvolenými se dozvěděli na závěr přípravného kempu v Břeclavi, v jehož rámci čeští mladíci dvakrát porazili stejně starou reprezentaci Slovenska. Karel Vejmelka pomohl ve druhé polovině utkání k výhře nad Slovenskem v Bratislavě 5:4, pardubický gólman obdržel dvě branky. Michael Špaček v tomto utkání dvakrát skóroval.

Karel Vejmelka

Karel Vejmelka

Sedmnáctiletý brankář Karel Vejmelka pochází z Třebíče, druhou sezonu působí v Pardubicích. V minulém ročníku pomohl starším dorostencům k postupu do play off, v letošním podával vynikající výkony (průměr 2,57 obdržené branky na zápas a úspěšnost zásahů 93,08 %) v dresu juniorského mančaftu. V pátek 3. ledna 2014 kryl na střídačce A týmu záda Dušanu Salfickému.

„Zpráva, že jsem se dostal na mistrovství světa hráčů do osmnácti let, mě velmi potěšila. Splnil se mi jeden ze sportovních snů a udělám všechno pro to, abych naší reprezentaci pomohl k co nejlepšímu výsledku na šampionátu,“ uvedl talentovaný gólman.

Michael Špaček

Michael Špaček

Michael Špaček je odchovancem pardubického hokeje a právě slaví sedmnácté narozeniny. Dlouhodobě prokazuje svůj talent, daří se mu ve věkově vyšších kategoriích. V minulé sezoně měl patřit do mladšího dorostu, hrál vesměs za starší. Většinu letošního ročníku působil v juniorském týmu (15 branek a 13 asistencí v 31 zápasech), nakoukl i do A mužstva HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, za který kromě šesti utkání v European Trophy odehrál i čtyři zápasy v Tipsport extralize.

„Dostal jsem nádherný dárek, moc si ho vážím. Je pro mě ctí, že ač jsem o rok mladší, tak pojedu reprezentovat na mistrovství světa. Mám obrovskou radost, že jsem se probojoval do konečného výběru,“ nechal se slyšet pardubický útočník.

Nominace České republiky na mistrovství světa hráčů do 18 let

Brankáři: Vít Vaněček (Bílí Tygři Liberec), KAREL VEJMELKA (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Daniel Vladař (Rytíři Kladno).

Obránci: Ondřej Mikliš (HC Sparta Praha), Jan Ščotka (VHK Vsetín), Alex Rašner (HC Olomouc), Jakub Zbořil (HC Kometa Brno), Filip Pyrochta (Bílí Tygři Liberec), Dominik Mašín (HC Slavia Praha), Tomáš Havlín (Bílí Tygři Liberec).

Útočníci: Milan Švarc (HC Škoda Plzeň), Lukáš Vopelka (Örebro HK /Švédsko/), David Kaše (Piráti Chomutov), Václav Karabáček (Gatineau Olympiques /Kanada/), Jakub Vrána (Linköpings HC /Švédsko/), Pavel Zacha (Bílí Tygři Liberec), Filip Kuťák (HC Vítkovice Steel), Jan Ordoš (Bílí Tygři Liberec), MICHAEL ŠPAČEK (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Radek Veselý (Piráti Chomutov), Jiří Černoch (HC Sparta Praha), David Pastrňák (Södertalje SK /Švédsko/), Filip Chlapík (HC Sparta Praha).