02.03.2013
(HoH)

Vyhrajeme, velí střelec jediné branky Tomáš Zohorna

KLADNO — Po parádní spolupráci v situaci dvou na jednoho vsítil útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Tomáš Zohorna úvodní gól zápasu. Jan Semorád ho v rychlém brejku přesnou nahrávkou vybídl ke gólovému voleji. Puk po jeho ráně zapadl přesně do prostoru, kam Jan Chábera nemohl dosáhnout. Pardubice však těsný náskok neudržely a první souboj předkola ztratily.

„Zápas jsme začali dobře, ale ztratili jsme jej ve druhé třetině, kdy jsme obdrželi dvě branky. Po našem gólu jsme přestali hrát, dostali jsme je na koně a nakonec prohráli celé utkání,“ litoval porážky 1:2 útočník Tomáš Zohorna.

Ta nemusela přijít. Zvláště když se Pardubice ujaly vedení. K první brance vedla přímočará akce, ve které zahrála na gólovou notu dvojice Jan Semorád – Tomáš Zohorna. Prvně jmenovaný si všiml v situaci dvou na jednoho najetého kolegy, předložil mu velepřesný puk, který hráč s číslem 79 perfektně umístil – 0:1.

„Věděl jsem, že jedeme s Honzou Semorádem ve dvou proti jednomu. Jen jsem se připravil na střelu z voleje, protože jsem věděl, že to brankář nestihne, když to dobře trefím. To se mi naštěstí povedlo. Honza mě viděl, dal mi to hned, snažil jsem se hned střílet,“ poznamenal.

Musíme být důraznější před oběma brankami!

Jenže Kladno dokázalo nadšeným hokejem otočit vývoj utkání. „Po gólu jsme přestali hrát, dostali jsme je na koně, byli rychlejší a vyhrávali souboje. Díky tomu se dvakrát prosadili a ubránili to,“ smutně konstatoval Tomáš Zohorna.

Chtějí-li Východočeši přivézt nadějný stav 1:1 na zápasy, potřebují v sobotu vyhrát. „Musíme dát více gólů než oni. Je potřeba jít více do brány, vždy se tam nějaký puk odrazí. Musíme ale myslet i na hru dozadu, oni jsou také dobří bruslaři. Budeme-li hrát stoprocentně dozadu, tak se nám to podaří,“ vyhlásil.

„Nasazení, musíme jezdit od první do šedesáté minuty. Prohráli jsme kvůli druhé třetině, Kladno nás dokázalo dostat pod tlak, vyrovnalo a z té převahy a faulů vyplynul i gól na začátku poslední části. My musíme být důraznější před oběma brankami. V play off rozhodují góly, které nejsou moc hezké, je potřeba se do brankoviště víc tlačit,“ dodal Tomáš Zohorna.