20.10.2012
Jan Hrabal

Skvělá akce! Nadační běh pomohl dětskému domovu

PARDUBICE — Sobotní odpoledne věnovali hokejoví fanoušci pomoci Dětskému domovu Pardubice. Více než stovka fandů se zúčastnila historicky prvního Nadačního běhu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Zhruba pětikilometrový okruh dal zabrat, ale účel pomoci byl splněn měrou vrchovatou.

FOTOGALERIE NA FACEBOOKU
Partneři akce
Lanové centrum Pardubice Střída Sport ISOline Corny

„Moc se nám to líbilo. Báli jsme se, když padla mlha, že přijdou jen hokejisté, naše děti a nikdo další. Lidé ale dorazili v nádherném počtu. To je velký úspěch, za který jsme rádi,“ řekla po skončení Nadačního běhu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ředitelka Dětského domova Pardubice Zdenka Hrubešová.

Fandíme si navzájem!

Děkujeme!

Nadačního běhu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se zúčastnilo 132 závodníků.

Nadačního běhu se zúčastnila rovněž Miss aerobik 2007 a finalistka soutěže Miss České republiky 2004 Monika Janků, která je patronkou Dětského domova Pardubice. Sychravé počasí přilákalo na start několik desítek závodníků všech generací.

„První ročník nadačního běhu se rozhodně povedl. Jsme rádi, že jsme mohli pomoci dětskému domovu,“ nechal se slyšet generální manažer klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

Ten se snaží ve volném čase aktivně sportovat. „Pokud mám chvíli, tak chodím běhat. Je to vynikající způsob odpočinku. Ihned jsem věděl, že se nadačního běhu zúčastním, navíc když měl tento podtext. Jsem rád, že tady byli i další členové vedení klubu,“ pokračoval.

Nadačního běhu se zúčastnili i sportovní manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Petr Hemský, obchodní manažer Miroslav Novotný a další pracovníci klubu. Role startéra se zhostil brankář Dušan Salfický, akci přišel podpořit i obránce Václav Benák.

„Věřím, že touto akcí jsme odstartovali novou tradici. Sešlo se tu mnoho závodníků, kteří rádi přispěli dobré věci. Z toho máme pochopitelně velkou radost, že můžeme takhle pomoci dětskému domovu,“ doplnil Ondřej Šebek.

Vítězný čas: 15 minut a 20 vteřin

Celá trať nadačního běhu měřila zhruba pět kilometrů. Vedla okolo Labe směrem po cyklostezce směrem na Kunětickou horu. Jako první v čase 15 minut a 20 vteřin doběhl do cíle Miloš.

„Bylo to parádní. Všechno parádně zorganizované, trať vytýčená výborně. Jsem velmi rád, že jsem se nadačního běhu zúčastnil,“ spokojeně konstatoval po proběhnutí hlavou koně do cíle. Tam na něj čekal energetický nápoj, tyčinka a klobása s vodou. „Výborná práce, fakt!“

Minutu po něm doběhl do cíle marketingový pracovník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Tomáš Bárta. „Snažil jsem se držet krok, ale nešlo to. Druhé místo je super, hlavně jsme všichni mohli přispět dobré věci,“ odfrkl si chvíli po doběhu.

Velikou radost měly i děti z Dětského domova Pardubice, na jejichž tvářích zářily úsměvy po doběhnutí. „Třeba náš Pepa běžel s malým Nicolasem. Mohl ho dát do kočárku, ale ukázal, jaký je, vzal ho na ramena a takhle to společně zvládli. V dětech se probouzí přirozená touha spojit se i se slabšími a mladšími. To je krása, zkrátka báječné!“ chválila Zdenka Hrubešová.

Fotogalerie