17.08.2009
(HoH)

Moeller testuje dva americké beky

PARDUBICE — Brett Motherwell a Antony Aiello. O tato americká jména se možná rozšíří šik defenzivních řad HC Moeller Pardubice. Oba borci jsou na východě Čech na zkoušku a do 6. září se rozhodne, zda v kádru Moelleru zůstanou.

Brett MotherwellBrett Motherwell Anthony AielloAnthony Aiello

Oba mladí obránci přiletěli do České republiky dnes, od úterý budou trénovat s A týmem. „V současné době je přetlak hráčů, kteří by rádi hráli v Evropě. Máme na stole nabídky hodně kvalitních hráčů, kteří mají na svém kontě tři čtyřista utkání v NHL a působili v Evropě nebo AHL,“ zdůvodňuje tento krok generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

„Ekonomická situace nutí každého, aby hledal levné řešení. Není problém přivézt obránce za 150 tisíc euro, to jsou běžné ceny. Připočítáme-li daně a bonusy, tak jsou to přepychoví hráči a na toto nemáme prostředky,“ pokračuje generální manažer klubu.

Pardubičtí chtějí zvýšit konkurenci v obraně. „Víme, kteří beci v týmu zůstanou, ale místa mezi pátým a osmým obráncem jsou volná, a proto chceme tyto hráče vyzkoušet,“ podotýká Zbyněk Kusý.

„Pro nás to neznamená prakticky žádné náklady, oni sem přiletěli na try out, my jim zajistíme jen ubytování a stravu. Hráč tu pak určitou dobu působí a záleží na něm, jak se prosadí. Pokud se neprosadí, tak to není tragédie. Chceme si otestovat, jak by fungoval zahraniční hráč v našem mužstvu. Oba jsou mladí, uvidíme, do jaké míry jsou schopni respektovat naše podmínky,“ říká.

Oba borci by měli nastoupit k pátečnímu utkání Tipsport Hockey Cupu na ledě Kladna. „Budeme-li mít možnost, tak bychom je rádi vyzkoušeli i v prvoligové Chrudimi. To záleží na termínech. Záleží na trenérech, jestli jim dají příležitost. Pak bychom s nimi podepsali smlouvy na úrovni mladých hráčů. Není to žádná přemrštěná záležitost,“ konstatuje.

„Tito hráči sem jezdí sbírat zkušenosti. Neočekáváme od toho nic, nejsou to posily, které tu určitě budou hrát. Je na nich, jak se srovnají s naší úrovní a tempem. Jsme na ně zvědavi, je to finančně výhodné, tak jsme se rozhodli to vyzkoušet,“ dodává Zbyněk Kusý s tím, že do 6. září se rozhodne, zda oba zadáci v Pardubicích zůstanou.